Monelle meistä mukava harrastus tuo kaivattua piristystä arkeen. Erilaisia harrastuksia on yhtä paljon kuin itse harrastajiakin. Harrastaminen voi olla kallista, aikaavievää ja haastavaa tai halpaa, joustavaa ja helppoa. Samojenkin harrastusten piirissä voi olla runsaasti erilaisia variaatioita: Urheilla voi niin joogaamalla kuin laskuvarjohyppäämällä. Yksi pelaa jalkapalloa, toinen konsolipelejä. Luovuuttaan voi toteuttaa niin kirjoittamalla kuin maalaamalla. Myös virkkaaminen ja kutominen ovat hauskoja harrastuksia, jotka on helppo aloittaa ja todella mukava opetella aikuisenakin.

Virkkaus ja neulominen harrastuksina

Virkkaus ja neulominen ovat erinomaisia harrastuksia jokaiselle, jolta löytyy kärsivällisyyttä ja intoa tehdä erilaisia käsitöitä. Ensikertalaisen kannattaa aloittaa yksinkertaisista töistä, kuten patalapuista tai kaulaliinasta, ja siirtyä vähän kerrallaan monimutkaisempiin. Virkkaamiseen ja kutomiseen tarvitaan luonnollisesti lankaa ja kutomapuikkoja tai virkkuukoukkuja, mutta kaikki mitä tarvitaan löytyy netistä. Ostoksia tehdessä voi samalla katsella myös inspiraatiota ja erilaisia vinkkejä tuleviin projekteihin. Nykyään vaikeampiinkin virkkaus- ja kutomisprojekteihin on saatavilla ohjevideoita ja kirjallisia ohjeita ja piirroksia netissä.

Lukeminen ja soittaminen ovat hyväksi aivoille

Myös monia muita harrastuksia kannattaa jatkaa läpi elämän, eikä koskaan ole myöhäistä opetella jotain uutta taitoa. Esimerkiksi erilaisten soitinten soittamista voi opetella niin lapsena kuin aikuisenakin. Musiikin harrastaminen on erittäin kehittävää niin aivoille kuin käsien motoriikallekin. Yksi kaikille sopiva harrastus on myös lukeminen, joka ei vaadi muuta kuin hyvän kirjan ja hieman keskittymiskykyä. Jos perinteinen kirja ei tunnu omalta, voi kokeilla vaikkapa trendikkäiden äänikirjojen kuuntelemista.