Lukutoukan ei tarvitse enää nykypäivänä lähteä kiertelemään kirjakauppoja, divareita tai kirjastoja löytääkseen mieleistä luettavaa, vaan internet tuo käytännössä kaikki maailman kirjat hetkessä kädenulottuville. E-kirjoja voi ladata muutamassa sekunnissa esimerkiksi tabletille tai tietokoneelle, jolloin luettavaa on tarjolla juuri silloin kun lukuhimo iskee. Mikäli kaipaa käteensä niin sanottua ’oikeaa’ kirjaa ja haluaa käännellä sivuja perinteiseen tapaan, onnistuu kirjojen tilaaminen kotiinkin kätevästi lukuisien eri verkkokauppojen kautta.

Suomalainen.com

Suomalaisen Kirjakaupan nettisivuilta voi hankkia sekä perinteisiä että e-kirjoja. E-kirjavalikosta löytyy niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin kirjoja, ja niitä voi selata helposti kategorioittain tai suosituimmat-listan avulla. Sivusto on erittäin selkeä ja listalla on heti näkyvillä sekä kirjan kansi, kuvaus, hinta- ja muut tiedot. Kirjan voi ostaa niin ikään heti näkyvissä olevaa Osta-painiketta klikkaamalla.

Myös tavallisia kirjoja voi ostaa yhtä vaivattomasti: Tällöin tulee klikata e-kirjat-linkin sijaan kirjat-linkkiä, jolloin pääsee selaamaan Suomalaisen Kirjakaupan valtavaa kirjatarjontaa. Tuotteita voi selata nimen, hinnan tai suosittuuden mukaan.

Booky.fi

Myös Booky.fi on loistava paikka kirjojen hankkimiselle netistä. Sivustolta löytyy runsaasti luettavaa niin lapsille kuin aikuisillekin, ja tilaaminen on vaivatonta. Bookyssa kirjat on lajiteltu muun muassa yleiskirjallisuuteen (koti- ja ulkomainen kaunokirjallisuus yms.), tietokirjallisuuteen, pokkareihin, vapaa- aikaan, hyvinvointiin ja opiskeluun. Lukuvinkkejä löytyy myös top-listoilta ja ’ilmestyy lähiaikoina’ -kohdasta.

Booky on suomalainen yritys, joka tarjoaa ilmaiset ja nopeat toimitukset sekä monipuoliset maksuvaihtoehdot.

Adlibris

Adlibris on Pohjoismaiden suurin verkkokirjakauppa, josta löytyy käsittämättömän laaja, yli 10 miljoonaa kirjaa kattava valikoima. Hinnat ovat verrattain edullisia ja toimitus on yksityishenkilölle ilmainen. Adlibriksestä löytyy niin kauno-, tieto- kuin kurssikirjallisuuttakin useilla eri kielillä.