Internet tarjoaa korvaamattoman avun myös matkailijalle. Paitsi matkakohteiden selaaminen, kohteeseen tutustuminen, matkan suunnittelu ja hotellin varaaminen, myös lentojen varaaminen käy helposti netissä. Monien vertailusivustojen ansiosta lentojen etsiminen ja eri lentoyhtiöiden tarjoamien lentojen hintavertailu on vaivatonta ja nopeaa.

Skyscanner kokoaa kaikki lentotarjoukset yhteen

Lentoja voi hakea kätevästi, kattavasti ja nopeasti esimerkiksi Skyscannerista. Sivusto on erittäin helppokäyttöinen. Heti etusivulla on hakukenttä, johon tulee syöttää tiedot siitä, mistä mihin ja milloin haluaa matkustaa ja monelleko henkilölle lennot haluaa ostaa. Lähtö- ja kohdekenttään voi syöttää joko suoraan lentokentän tai vaihtoehtoisesti pelkän maan tai kaupungin nimen. Lisäksi hakuehtoihin voi lisätä toivottavan matkustusluokan ja ilmoittaa, mikäli etsii ensisijaisesti suoria lentoja ilman vaihtoa.

Skyscanner kerää yhteen kaikkien suurempien lentoyhtiöiden lennot, joten lentovalikoima on yleensä hyvinkin kattava. Lentojen lisäksi Skyscannerin avulla voi etsiä hotelleja tulevassa kohteessa sekä vuokrata tarvittaessa auton.

Vaihtoehtoja on lukemattomia

Skyscannerin lisäksi lentoja voi etsiä muun muassa Halvatlennot.fi -sivustolta, Ebookersilta, Travellinkilta, Momondosta, Supersaversilta, Rantapallosta tai Lentovertailu.fi -sivustolta. Toki myös suoraan lentoyhtiöiden sivuilta voi etsiä, mutta tarjonta on tällöin luonnollisesti melko suppea, kun hakutuloksissa esitetään vain kyseisen lentoyhtiön tarjoamat lennot.

Esimerkiksi Skyscanner vertailee yli 1000 eri lentoyhtiön lentoja, Supersaver tekee yhteistyötä yli 650 ja Travellink yli 500 lentoyhtiön kanssa. Monipuolisia lentohakusivustoja käyttämällä säästää helposti sekä aikaa että rahaa.