Loistava yrityskin tarvitsee loistavan markkinointisuunnitelman menestyäkseen. Vaikka tuote tai palvelu olisi kuinka hyvä, jopa paras alallaan, se ei välttämättä riitä, mikäli asiakkaat eivät löydä yritystä. Ennen oli riittävää pystyttää yritys näkyvälle paikalle, mainostaa perinteisten mainoskanavien kautta ja luottaa tyytyväisten asiakkaiden jakamaan sanomaan. Sitten tuli internet ja mullisti kaiken, myös mainonnan.

Kun ihmiset nykyään tarvitsevat jotakin, oli kyseessä sitten palvelu tai tuote, he hyökkäävät yhä useammin ensimmäiseksi hakukoneen kimppuun. Yrityksen kannattaakin panostaa hakukoneoptimointiin (Search Engine Optimizing eli SEO), jotta ihmiset löytäisivät yrityksen helposti hakukoneiden, yleisimmin Googlen kautta.

Myös muunlaiseen näkyvyyteen netissä kannattaa kiinnittää huomiota. Nettisivujen ja mahdollisen verkkokaupan käyttäjäystävällisyys, ulkonäkö, toimivuus ja sisältö kuluttajille tärkeitä. Nykyään myös sosiaalinen media on lähestulkoon ”pakollinen mahdollisuus” jokaiselle yrittäjälle, joka haluaa lisää näkyvyyttä yritykselleen.

Some-näkyvyys on nyky-yrityksen elinehto

Some-markkinointi eroaa huomattavasti perinteisistä markkinointikanavista, joten kannattaa aluksi tutustua somen luonteeseen markkinointikanavana. Sosiaalisen median näkyvyyttä voidaan tavoitella esimerkiksi julkaisemalla YouTube-videoita tai luomalla yrityksen oma käyttäjätili Facebookissa, Twitterissä ja LinkedInissä. Pelkkä yrityksen läsnäolo ei kuitenkaan ole riittävää, sillä yrityksen tulisi jakaa palveluissa kiinnostusta ja keskustelua herättävää sisältöä.

Jokainen yrityksen toiminnasta kiinnostunut voi liittyä tykkääjäksi Facebook-sivuille, jolloin yrityksen jakamat päivitykset tulevat näkyviin myös käyttäjien Facebook-tilien etusivuille. Facebookissa voi myös maksaa mainostilasta erikseen. Tämänkaltainen mainostaminen on tehokkuudestaan huolimatta suhteellisen halpaa. Mainoksen hinta tulee yrityksen omien valintojen mukaisesti: voit päättää, laskutetaanko sinua klikkausten vai esityskertojen perusteella.

Yrityksen tulisi erottua muista edukseen, olla omanlaisensa ja tarjota jotain, mitä kilpailijoilla ei ole. On hyvä tehdä jotain niin erilaista, että ihmiset muistavat yrityksen. Esimerkiksi nettikasinomarkkinoilla on melkoisen vaikeaa erottua muista, sillä palveluja on tarjolla valtavia määriä ja kilpailu on kovaa. Kuitenkin esimerkiksi Betsson on onnistunut luomaan luotettavan kuvan palvelustaan ja saavuttanut alalla suurta menestystä. Yritys on luotettava ja turvallinen, sivusto on toimiva ja helppokäyttöinen, pelitarjonta on loistava ja asiakaspalvelu laadukasta. Yritys myös mainostaa itseään tehokkaasti netissä.